Да България
Да България / netinfo
Електронното гласуване по време на избори у нас е възможно. Това ще докажат от „Да, България“, които организират вътрешен вот, с който членовете на коалицията и симпатизантите ще могат по електронен път да определят кандидатите за евродепутати. За целта е разработено специално приложение за смартфони.

Гласуването ще се извърши между 4 и 10 февруари, а избирателите ще могат сами да подредят листата, в която са включени 17 кандидати. Общото между тях е, че всички са патриоти, които съзнават, че „националният интерес на страната ни е колкото може повече Европа в България, и колкото може повече България в Европа“, обясни председателят на „Да, България“ Христо Иванов. Сред кандидатите са дипломатът Стефан Тафров, бившият зам.-министър на отбраната Велизар Шаламанов, юристи, специалисти в различни области.

Христо Иванов припомни, че до момента са похарчени близо 2 милиарда лева за електронно управление в България, но няма нито една надеждно работеща система. „Защитата на общата модернизация на България и въвеждането на електронно управление е наша стратегическа цел. Ние искаме да покажем, че можем да бъдем естественият носител на тази цивилизационна промяна“. Само по този начин 1,5 милиона български граждани в чужбина биха могли да се включат в процесите на взимане на решения за бъдещето на страната ни, убедени са от “Да, България“ .

Мотото на кампанията е „България в сърцето на Европа“, а реалната социология показвала, че „Да, България“ има много добри шансове да осигури свое представителство  в ЕП.