Гергана Микова
Гергана Микова / netinfo
„Бузлуджа” трябва да остане  собственост на държавата, е мнението на областния управител Гергана Микова. Подобно становище тя  изразила и пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
 
Паметникът трябва да бъде обединител на нацията, а решението за неговото бъдеще да е от обществен, а не партиен интерес. Това е моето мнение, което не се е променило във времето, припомни Микова. Освен БСП, желание да стопанисват паметника, са заявили от община Казанлък, организации, фондации, частни фирми. Кои са те ще бъде коментирано обаче след като МС излезе с решение за бъдещето на Бузлуджа. В момента паметникът е под разпореждането на областна администрация.
 
БСП ще поиска паметника "Бузлуджа" от правителството за 10 години. Решението идва от пленума на партията. По закон социалистите ще се възползват от авторското право, което се държи от арх. Георги Стоилов. Той вече е дал съгласието си да преотстъпи на БСП право на ползване..
 
Теренът около паметника ще бъде обезопасен, за да може и тази година столетницата да проведе безпроблемно националния си събор, увери областният управител.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook- https://www.facebook.com/darik.starazagora