Корнелия Нинова
Корнелия Нинова / БГНЕС
Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви пред Дарик, че имат дългосрочна визия за Бузлуджа. "Първата стъпка е да спрем да се руши, там е страшна разруха. Има идея това да стане Национален музей за история на България, не само на БСП.", обясни Нинова.

Нинова към Борисов: Спрете войната с президента, нямате насреща Плевнелиев

Тя коментира и позицията на БСП относно договора за добросъседство между България и Македония, който се очаква да бъде подписан на 2 август.

"Подкрепяме усилията за подписване на този договор. Имам един въпрос, който задавахме и в парламентарния контрол - някой виждал ли го е този договор? Никой не го е виждал. Изведнъж стана такава суматоха и дандания за този договор, а никой не го е виждал. На какви езици е написан? Какво пише вътре? Дайте да го прочетем този договор, г-н Борисов.", добави лидерът на социалистите.

И допълни, че според нея този договор "би дал друг тон на Балканите".

Нинова: Борисов изпуска нещата от контрол

По повод предстоящото българско председателство на Европейския съюз Корнелия Нинова изрази мнение, че "не може председателството да са едни кражби на едни плочки в НДК. Какво бихме направили ние? Отдавна щяхме да внесем в парламента приоритети за председателство. Политики. Какво ще искаме. Има много неща, които липсват."

Нинова коментира и последните събития в Асеновград, където деветима роми бяха задържани заради побой над млади гребци и техните родители . "Да спре да се краде от парите за интеграция на ромите. В тази работа се наляха много пари в годините на прехода. Резултат никакъв. Нито повишаване на нивото на образованост, нито заетост и работа. Да се спре да се краде от тези пари, които отиват там. Г-н Борисов е прав за образованието. Непременно нещата трябва да тръгнат от образованието. Тези хора докато не се образоват - нито ще имат работа, нито ще се интегрират.", обясни Нинова.