Корнелия Нинова
Корнелия Нинова / БГНЕС
Полицаите имат пълното право да протестират. Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод готвения за другата седмица протест на служителите на МВР.
 
Полицаите се събират на национален протест на 5 юли

"Не приемаме премиерът Борисов да прехвърля отговорности, защото трима министри от ГЕРБ години наред управляват министерството: Цветан Цветанов, Румяна Бъчварова, Валентин Радев. Това състояние на МВР се дължи на техните промени в законите, на "реформата Бъчварова", заяви председателят на левицата.
 
"Смятаме, че полицаите са в пълното си право и имат много основания на този протест и се надявам да не спрат след днешното арогантно отношение на правителството към тях", заяви Нинова.

Нинова отбеляза, че аргументите, които министър Валентин Радев иска от полицаите, всъщност се съдържат в негов открит доклад за последното заседание на КСНС.
 
Лидерът на БСП цитира част от доклада, в който се посочва, че е необходимо да се предвиди увеличение на основното месечно възнаграждение на служителите на МВР; необезпечени са редица потребности като доставка на леки автомобили, компютърна техника, защитни средства, облекло и други.