Рекорден брой фирми се включват в изложението „Булвет Медика”
Рекорден брой фирми се включват в изложението „Булвет Медика” / DarikNews.bg

За девети път Ветеринарно-медицинския факултет на Тракийския университет в Стара Загора ще бъде домакин на националното изложение „Булвет Медика". Този път в него ще участват рекордно голям брой фирми - 42. „До този момент броят им беше между 23 и 30. Това ще бъде изложението с най-много участници", коментира деканът на факултета проф. Михни Люцканов.

Официалното откриване на изложението ще се състои на 10 октомври от 10,00 часа пред учебен корпус №5, зад клиниките на Ветеринарно-медицинския факултет. Сред гостите на събитието ще бъде и деканът на Ветеринарно-медицинския факултет в Истанбул Гюнеш Халил, който е носител на титлата „Доктор Хонорис Кауза" на Тракийския университет.

„Участниците ще представят най-новите достижения на науката и технологиите във фармацията и диагностичната апаратура за лечение на животни - домашни любимци и продуктивни животни", обясни проф. Люцканов.

В двата дни на изложението ще вървят и лекции на български и чуждестранни специалисти сред които и такива от Великобритания.

Голям предварителен интерес е заявен към лекторския курс на проф. Георги Георгиев от Центъра за оценка на риска, за болестта „син език".