/ БГНЕС
Лишаване от свобода от една до пет години или глоба от петстотин до три хиляди лева, е предвиденото в закона наказание за неизвестния стрелец по кола в Стара Загора-престъпление по чл.338,ал.1 от НК.

И към момента продължават оперативно-издирвателните мероприятия за установяване на извършителя на престъплението. Районна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебното производство.

В ранния следобед на 17 октомври по старозагорската улица „Георги Байданов“ в посока изток се движил лек автомобил. Зад волана бил 51-годишен старозагорец, който пътувал с дъщеря си.

Близо до сградите на бившето предприятие „Сердика“, шофьорът чул нехарактерен шум, който оприличил на гръм. Веднага след това последвал удар на малък предмет в горната дясна част на предното панорамно стъкло на автомобила. Предметът успял да счупи стъклото и паднал на седалката на пътника. Водачът подал сигнал на тел. 112.

На място  пристигнал дежурен екип от Второ РУ на МВР-Стара Загора, като е бил извършен оглед на местопроизшествие, разпит на свидетели и др. 

Установено било, че предметът счупил стъклото и проникнал в купето на автомобила е проектил от огнестрелно оръжие.

В началото на месец септември,  старозагорци се оплакаха в социалната мрежа за стрелба с въздушна пушка по движещи се автомобили в района на бул. "Никола Петков" между "ДЗУ" и "СБА". 

Нееднократно бяха публикувани снимки на уцелени брони и стъкла на автомобили.Част от потребителите в социалната мрежа коментираха , че действията на неизвестния стрелец са заради непрестанните гонки и нетърпимия шум от форсиране на автомобили  и мотори в късните часове.