Продължението на общинската конференция на БСП може да е в края на март
Продължението на общинската конференция на БСП може да е в края на март / Dariknews.bg, архив

В края на март може да се проведе втората част от 46-та редовна партийна конференция на Общинския съвет на БСП в Стара Загора. Това обяви пред Дарик старозагорският депутат от Коалиция за България Георги Гьоков.

Първата част на конференцията се състоя на 25 януари. Тогава сбирката продължи над пет часа заради предложение за прекратяване пълномощията на председателя Илия Златев и на Общинския съвет, както и за избор на нови. След дълги дебати, гласуване и прегласуване работата на конференцията бе прекратена поради липса на кворум.

Тогава бе взето решение конференцията да продължи на 1 февруари. Впоследствие датата бе преместена за 1 март.

На заседание на Общинския съвет на БСП, проведено в края на февруари обаче бе решено, че такова няма да има и на новата избрана дата.

„Излезе решение на общопартийната контролна комисия, в което се казва, че конференцията не е затворена и продължение трябва да има. Тя обаче не се ангажира да посочи дата, може би общинския съвет на БСП, заедно с ръководството трябва да определят такава. Не искам аз да обявявам такава, но най-консенсусна изглежда датата 28 март. Няма обаче още решение в тази посока", коментира Георги Гьоков.