Приеха Програмата за управление на общината до 2013 година
Приеха Програмата за управление на общината до 2013 година / DarikNews.bg, архив

Общинският съвет прие Програмата за управление на общината за мандат 2012-2013 година.

„Закъсняхме с представянето на документа пред Общинския съвет, защото подходихме предпазливо по отношение на поетите ангажименти. Беше необходимо да оценим начина, по който се изпълнява бюджета, да направим равносметка пред каква финансова година ще бъдем изправени, както и да разберем как се справяме с работата по европейските проекти. Сега ви предлагаме една напълно реалистична програма", обясни пред съветниците кметът Живко Тодоров.

Едва 11 общински заседатели подкрепиха една от извънредните точки в сесията-разрешение за изработване на схема за трасе на ел. кабел, необходим за Микровецове на територията на парк „Аязмото". Гласувалите срещу точката съветници се мотивираха, че е необходимо да се защити обществения, а не частния интерес. "За" предложението гласуваха 12 заседатели, 20 се въздържаха от мнение.

Регионалният инспекторат по образование ще ръководи дейностите в Центъра за кариерно развитие, който ще се помещава в общински имот на ул. „Ал.Батенберг" 19 за срок от две години, гласуваха още на сесията съветниците.

Министърът на здравеопазването д-р Десислава Атанасова се ангажирала да направи всичко необходимо, за да се пристъпи към погасяване на огромния дълг, натрупан от болница „Ст. Киркович". За това информира председателят на Общинския съвет Емил Христов, минути преди заседателите да упълномощят д-р Даниел Вълчев да гласува на Общото събрание на акционерите на МБАЛ „ Проф. д-р Стоян Киркович", насрочено за 7 ноември. Решено беше д-р Вълчев да представлява общината и в Борда на директорите.