шествие
шествие / община Казанлък
Празниците на розата в Казанлък, Карлово и Павел баня, поради въведените в целия свят мерки и ограничения заради COVID-19, се отменят.

За това информират в обръщение кметовете на  общините Казанлък, Карлово и Павел баня, които признават, че решението е изключително трудно, но е продиктувано от отговорността, която носят те като градоначалници.

„Искаме ясно да подчертаем, че в основата на решението ни е грижата за здравето, както на участващите артисти и екипи, така също и за туристите, на всички онези, които вече заявиха желание да са част от празничната атмосфера и на всички онези, които са искали да бъдат наши гости“, е записано в обръщението на Галина Стоянова, д-р Емил Кабаиванов и Иса Бесоолу.

„Разпространението на коронавируса - COVID-19, в Европа, Азия, САЩ, Русия и ограниченията, наложени от правителствата на различните страни, направи невъзможно организирането и провеждането на Празниците на розата, както ги планирахме. 

Благодарим на всички, които целогодишно пряко или косвено работят за това Празниците на розата в нашите общини да бъдат кулминацията в културния ни календар и изява на българщината за Света! 

Благодарим и на представителите на средствата за масова информация, чрез които магията на розата достига до всички краища на света! 

Пожелаваме успешна и спокойна кампания на розопроизводителите и розопреработвателите от Долината, които през май и юни тази година ще подкрепим безрезервно в тяхната основна мисия да приберат розовия цвят и да произведат най-качественото розово масло в света.

Вярваме, че отново ще бъдем заедно в едни по-спокойни и празнични дни през май и юни на 2021 г. Тогава Празниците на розата в Казанлък, Карлово и Павел баня, ще бъдат още по-желани и още по-вълнуващи.

А до тогава... Останете здрави!“