Почина казанлъшкият Кмет на Столетието Станчо Коев
Почина казанлъшкият Кмет на Столетието Станчо Коев / netinfo

На 83 годишна възраст почина Кметът на изминалото столетие на Казанлък инженер, кандидат на икономическите науки Станчо Коев.
В продължение на 16 години, от 1972 година до 1988 година Станчо Коев е неизменно кмет на Казанлък. В неговите четири последователни мандата градът се превръща в крупен индустриален център и най- голям неокръжен град. В последния мандат на Станчо Коев Казанлък се окичва и със славата на първия в България неокръжен гард с изградена тролейбусна мрежа.
Заради неоценимия му принос за развитието на града на розите и Казанлъшка околия през 2000-та година Станчо Коев получава признанието за Кмет на Столетието.
Приживе бе наричан и казанлъшкият Хелмут Кол, заради съвпадението на мандатите. До последните си дни той бе незаменим съветник на казанлъшките кметове, активен общественик и човек с визия за годините напред.
Опелото на Станчо Коев ще започне утре, 1-ви февруари , от 9,00 часа в казанлъшкия православен храм „Успение на Пресвета Богородица".
От 10,30 до 14,40 часа тялото му ще бъзе изложено за поклонение във фоайето на Община Казанлък. Погребението ще е от 15 часа в казанлъшкия гробищен парк.
Станчо Коев има съпруга и двама сина.