Племенник на Куйович също в ареста
Племенник на Куйович също в ареста / netinfo
Състав на Окръжния съд в Стара Загора потвърди наложения от Районния съд постоянен арест на на Сенад Муса Шачирович от град Подгорица. Заседанието се проведе тази сутрин в 10 часа в зала №8 на Съдебната палата. 

Младежът беше задъжан в първите дни на януари малко след ареста на 39-годишния наркобос Будимир Куйович, сочен за наследник на Фатик. Проверява се самоличността на Шачирович, който обяснил на разследващите, че е племенник на Куйович, но не е представил чужд документ за самоличност, а българска лична карта.

Според близки до разследването на наркобоса момчето било открито при един от обиските на жилищата, в които престъпната група, ръководена от сърбина е извършвала своята дейност.

В жилището полицаите намерили младото момче, което попитано какво прави там казало нещо от сорта: “Ходих да търся мои близки”. Младежът бил на видима възраст 18-19 години,  трудно говорел български. Твърди се, че е от албански произход. Бил син на сестра на Куйович.

Момчето, което се представя за Сенад Муса се е легитимирало с българска лична карта и е влязло в страната ни незаконно с фалшивия документ за самоличност.

Първоначално Сенад Шачирович е задържан заради незаконно влизане в страната ни - престъпление по член 277 от Наказателния кодекс, предстои да му се търси отговорност и заради българския документ за самоличност. Разследващите търсят информация от чуждите власти и за точната самоличност на младежа.

Според близки до разследването ще се проверява и дали момчето има връзка с дейността на наркогрупата. По предварителни данни момчето е било в ролята на диспечер, защото е дежурило в жилище, разполагало е с няколко телефона, от които е приемало поръчки за наркотици.