Пламен Йорданов: Планът за актуализация на бюджета трябва да се преразгледа
Пламен Йорданов: Планът за актуализация на бюджета трябва да се преразгледа / Dariknews.bg, архив

Планът, изготвен от служебното правителство за актуализация на бюджета може би трябва да бъде преразгледан. Това мнение изказа старозагорският депутат от ГЕРБ Пламен Йорданов. „Този план бе изготвен с намерението Корпоративна търговска банка да бъде спасена. И бяха предвиждани средства затова. По тази причина мисля, че той трябва да бъде преразгледан и част от дефицита намален", коментира пред Дарик Пламен Йорданов.

„Всичко е въпрос на дебат. Още през декември миналата година предупредихме, че ще се наложи актуализация. Сега тя е особено належаща, тъй като на първо място недостатъчни са парите за здраве", допълни още народният представител от 27 МИР.

„За да може здравната система все пак да функционира нормално, трябва да се осигурят средства. Освен това има неизпълнение на приходната част с над 1 милиард лева, което също трябва да покрито отнякъде", мотивира още той предстоящия ремонт на бюджета.

Въпреки че все още няма яснота около новото правителство, Йорданов допълни, че се надява парламента да успее да приеме и бюджетът за 2015 г. „Рамката на един бюджет за следващата година започва да се готви още от март месец. Затова се надявам, че служебният министър на финансите е готов с това. В зала трябва да бъдат обсъдени само конкретните политики, за които ще се отпускат средства. Затова вярвам, че ще имаме готовност да го приемем", обясни Пламен Йорданов.