лаборатория
лаборатория / Болница Тракия
Вирусологичната лаборатория, която извършва PCR изследване за новия коронавирус SARS CoV-2 при МЦ „Трета поликлиника“, разположена на територията на Болница „Тракия“ - Парк в Стара Загора, вече притежава международно признат сертификат за качество, издаден от независимия немски институт за оценка на лабораторните изследвания INSTAND e.V., Дюселдорф.

До този момент в България има едва няколко лаборатории, които притежават подобен сертификат, гарантиращ качеството на извършваните изследвания на европейско ниво.

Сертификатът е с  давност 1 година и свидетелства за високото ниво на използваните тестове и професионализма на екипа,  в съответствие с добрите европейски лабораторни практики и наложените стандарти от Световната Здравна Организация.

Вирусологична лабораторията към МЦ „Трета поликлиника“ в Стара Загора вече е в официалния списък на сертифицираните лаборатории в Европа за PCR диагностика на новия коронавирус.

PCR лабораторията на МЦ „Трета поликлиника“ е разположена на територията на Болница „Тракия“ – Парк, на ул. „Дунав“ 1. Проби се вземат всеки ден от 8 до 15 часа. Резултатите от изследването се получават в рамките на 24 часа.