/ Болница „Тракия“
Всички предписания на здравните власти за работа с пациенти в спешните приемни отделения на болничните заведения са изпълнени в болница „Тракия“, съобщиха от лечебното заведение. 

Болница „Тракия“

Обособен е отделен външен вход за Спешно приемно отделение, до който водят поставени на няколко места ясни указателни табели. Целта е пациентите, които се нуждаят от спешна медицинска помощ и може да са носители на вирусни заболявания да не се смесват с останалия поток от пациенти, здрави посетители и служители на болничното заведение.

Всички изследвани за коронавирус в Стара Загора днес са с отрицателни резултати

Всеки пациент се посреща на входа на Спешното отделение и попълва въпросник дали има температура и дали е пътувал в страни с коронавирус. Ако отговорът е положителен, пациентът се изолира в обособено помещение, намиращо се непосредствено до входа.

Болница „Тракия“

Там пациентът се преглежда от лекар, който да прецени дали се касае за случай, съмнителен за коронавирусна инфекция. Ако има съмнения за такава, насочва пациента към Инфекциозно отделение на МБАЛ „Проф.д-р Стоян Киркович“.

Две нови проби на ученици от Стара Загора се изследват за коронавирус

"Досега не е имало случай, в който да се е наложило насочването на пациент към Инфекциозно отделение"
, каза главната сестра на отделението Анна Колева. Потърсилите медицинска помощ пациенти с респираторни проблеми в момента са рядкост. На всички ключови места в болницата са инсталирани диспенсери за дезинфекция на ръцете.

Болница „Тракия“

Д-р Валентина Цанева се грижи за внедряването на полезни практики и системи за ограничаване на вътреболничните инфекции. Нейният съвет е хората да не се поддават на паника и да поддържат постоянна и висока хигиена на ръцете си.