Рисунки
Рисунки / Община Каварна
Откриват изложба от рисунки на ученици от български неделни училища в чужбина под надслов „Обич за България“. Провеждането на инициативата е израз на дългосрочни усилия на Министерството на образованието и науката и Асоциацията на българските училища в чужбина за създаване, подкрепа и популяризиране на дейността на българските неделни училища и за съхраняване на националното самосъзнание на младите българи зад граница.

Министерството на образованието и науката осигурява функционирането на близо 400 български училища по света в тридесет и шест държави на шестте континента. Осигурена е не само реална възможност за обучението по родния език, история и география на България, а и за дейности, свързани с фолклора, музиката, изкуството и националната култура.

Представените в изложбата рисунки са на ученици от българските неделни училища в Италия, Франция, Белгия, Германия, Ирландия, Великобритания, Австрия, Гърция, Молдова. Изложбата „Обич за България“ съдържа 60 картини и е пътуваща – в страната, до задгранични мисии, до организации на българите в чужбина и до православни общини, които имат училища по света.

Изложбата ще бъде в Регионално управление на образованието – Стара Загора от 29 май до 7 юни.