Откриха обновената спортна площадка в ПГСАГ Лубор Байер
Откриха обновената спортна площадка в ПГСАГ Лубор Байер / DarikNes.ng, Невена Божкилова
Откриха обновената спортна площадка в ПГСАГ "Лубор Байер"
45768
Откриха обновената спортна площадка в ПГСАГ "Лубор Байер"
  • Откриха обновената спортна площадка в ПГСАГ "Лубор Байер"

Обновената спортна площадка в Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер" бе открита днес под липите. На нея ще могат да тренират футбол и хандбал не само възпитаниците на гимназията, но и деца от други училища, припомни директорът на школото инж. Георги Славов.


Реновирането на площадката е на обща стойност 10 800 лева и е реализирано благодарение на дарителската програма на „Загорка" АД - "Създаваме по-добро бъдеще".

Откриха обновената спортна площадка в ПГСАГ "Лубор Байер"
netinfo
Проектът е разработен от Обществен дарителски фонд - Стара Загора. В реализирането на идеята дейно се е включило и Училищното настоятелство при гимназията.


Изградена е бетонова настилка, възстановена е подпорната стена от юг, стълбището също е обновено, има и нова метална ограда от изток, за да се гарантира безопасността на спортуващите.


По време на откриването на спортния терен бяха раздадени награди на изявените спортисти на гимназията. Капитанът на баскетболния отбор Радостина Димитрова от 11 клас бе отличена заради извоюваното 4-то място на Републиканските игри в Търговище за девойки 2010-2011 г. Тя е и топреализатор на първенството - 238 точни за шест мача. Единадесетокласника Лилян Тенев също беше награден за високите си постижения в бадминтона.

Откриха обновената спортна площадка в ПГСАГ "Лубор Байер"
netinfo
Инж. Георги Славов припомни, че техният възпитаник Павел Димитров се е наредил на 17-то място на световното първенство по акробатика в Шанхай, Китай.


За гостите на празника се проведе демонстративен футболен мач на малки вратички.


Спортната площадка се ползва целогодишно от 715 ученици, от спортни клубове и граждани в извън учебно време.