Оперните музикални вълшебства на гости в детска градина Слънце
Оперните музикални вълшебства на гости в детска градина Слънце / Държавна опера Стара Загора

Новият проект на Държавна опера-Стара Загора - Детското утро "Музикални вълшебства в Операта" ще гостува на ЦДГ №31 „Слънце". Много интересни и забавни познания от света на класическата музика, операта и балета очакват малчуганите утре от 10.30 часа. Ще им ги разкажат водещият Радост Младенова-Арабаджиева /солист от балета на Държавна опера-Стара Загора/ и чаровните дами от Трио "Реверанс" /артист-оркестранти в Операта/, които не само ще свирят, но и ще говорят за своите музикални инструменти-флейта, цигулка и виолончело.

На 21 март във фоайето на Операта за първи път Детското утро бе проведено в този формат - с водещ, с Трио „Реверанс" , с мултимедия, със запознаване на учениците от Частно училище „Ян Бибиян". Най-любознателните ученици тогава пробваха костюми от оперни постановки. След интересния „открит урок" децата разгледаха сцената, декорите и реквизита на предстоящата постановка на „Българи от старо време".

Откритият урок по опера и балет, начерен „Музикални вълшебства в Операта" може да гостува на всяко училище и детска градина, както и да бъде изнесен за малки гости - във фоайето на Операта. Той е подходящ за всички любопитни малчугани в предучилищна и начална училищна възраст, които имат желание да научат повече за великата магия на изкуствата Опера и Балет.