Огнеборците в Брикел почетоха загиналите си колеги
Огнеборците в Брикел почетоха загиналите си колеги / Брикел

С поднасяне на венци и цветя пред плочата на загиналите пожарникари при изпълнение на служебния им дълг отбелязаха професионалния си празник 36-те служители на Специализираната служба пожарна и аварийна безопасност „Брикел" ЕАД.

Церемонията по повод професионалния празник на пожарникарите - 14 септември се проведе на площадка „Брикетопроизводство", където се намира паметната плоча.

„Днешният ден е възможност да Ви благодаря за високия професионализъм и голямата всеотдайност при изпълнението на служебните Ви задължения. Без съмнение работата, свързана със защита при пожар и бедствени ситуации изисква много мъжество, бърза и адекватна мисъл. Уверен съм, че и занапред ще имате сили и енергия да продължавате да действате правилно и навременно в рискови ситуации. Бъдете живи и здрави!", каза в приветствието си към огнеборците заместник изпълнителният директор на „Брикел" ЕАД инж. Георги Златев.

На церемонията присъстваха началникът на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Стоян Колев, заместник кметът на община Гълъбово Димитър Василев, представители на община Гълъбово, представители на Районните служби по пожарна безопасност и защита на населението, работници и служители от „Брикел" ЕАД и Атоменергоремонт - Гълъбово.

Отборът на ССПАБ „Брикел" ЕАД участва на турнира по волейбол, който се организира от Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението". Финалите са на 15 септември 2011година.