/ www.front.bg
Обучителен семинар за превенция на престъпленията при малолетни ще се проведе в Стара Загора. Целта е повишаване  сигурността на децата, превенция и ограничаване на противоправните деяния от малолетни и непълнолетни. Основният фокус е поставен върху сфери, свързани с превенция на употребата и разпространението на психоактивни вещества и телефонните измами.

Младежи овладяват агресията чрез спорт

Семинарът ще се проведе от 14.00 до 17.00 часа в зала „П. Р. Славейков“ на Община Стара Загора. Обучението е насочено към усъвършенстване и повишаване на професионалните умения на обществени възпитатели и членове на местните комисии, инспектори Детска педагогическа стая, директори на образователни институции, педагогически съветници, училищни психолози, учители и други, чиято работа е свързана с малолетни и непълнолетни.

Расте ли агресията сред децата в училищата?

Лектори в обучителната програма са инспектор Петьо Петков от сектор ,,Наркотици“ към СДВР, с презентацията ,,Всички заедно срещу наркотичните вещества“ и старши инспектор Ивелин Иванов от сектор „Криминална полиция“ при ОДМВР Стара Загора, който ще дискутира с участниците темата  за телефонните измами.Инспектор Петьо Петков ще проведе утре беседи с ученици от старозагорски училища .

Организатори са Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН) към Община Стара Загора, Второ управление „Полиция“ и Местната комисия в Чирпан.