Дом за възрастни хора в Гълъбово
Дом за възрастни хора в Гълъбово / ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3
ТЕЦ „“КонтурГлобал Марица Изток 3“ ремонтира дворните площи на Дома за възрастни хора в Гълъбово
152 000 лева е стойността на ремонта на двора на Дома за възрастни хора в Гълъбово. Безвъзмездната помощ е ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ и е част от споразумението за социално сътрудничество между електроцентралата и общината.
 
Ремонтът обхваща площ от над 2500 кв. м., на която е оформена озеленена, сенчеста зона за спокойни разходки на открито. В двора са поставени нова бетонна настилка, беседки и пейки за отдих. Обособени са зони със специализирани  уреди за раздвижване, както и зони по интереси - с каменни маси за шах и табла и билкова градина.
 
Те ще помогнат на 40-те самотни възрастни хора, които живеят постоянно в дома, да се чувстват по-добре и да имат по-пълноценна почивка.
 
Домът за възрастни хора в Гълъбово отваря врати преди 14 години в сградата на бивша детска градина и оттогава приютява 40 възрастни хора останали без близки, които да се погрижат за техния комфорт и сигурност.  Външните площи на институцията, които вече са осъвременени и облагородени, ще  дадат възможност на пребиваващите за повече разходки и упражнения на открито.
 
„ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ и Община Гълъбово са дългосрочни партньори в каузите за подпомагане на уязвими социални групи.