Областният управител:Няма решение за закриване на полицейската школа
Областният управител:Няма решение за закриване на полицейската школа / DarikNews.bg, архив

Няма решение за това Центърът за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР в Казанлък да се превърне в център за настаняване на бежанци. Днес по-рано министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев заяви това категорично, припомня областният управител Живка Аладжова.

В разпространено до медиите съобщение, тя заявява още:

"Към настоящия момент разговор в посока закриване на Центъра в Казанлък и превръщането му в лагер за бежанци, не е провеждан с мен. Досега не е имало правителство с такава изострена чувствителност и чуваемост към гражданската позиция. Като Областен управител на област Стара Загора нееднократно съм заявявала и отново заявявам, че подкрепям гражданското общество, изразените становища и мнения. И по този въпрос сме единни с гражданите на Казанлък. Но трябва да я ясно, че до този момент ние - аз като Областен управител и инициативните граждани на община Казанлък изразяваме позиция, коментираме не решения, а слухове и догадки.

Бих искала дебело да подчертая, че от позицията, която заемам вече четири месеца защитавам и заставам зад всяка една позиция, свързана с отстояването на интересите на граждани и институции в област Стара Загора".