Областният съвет за развитие проведе заседание
Областният съвет за развитие проведе заседание / Областна администрация Стара Загора

Областният съвет за развитие проведе заседание, ръководено от временно изпълняващия длъжността областен управител Димитър Драчев.

Четирима са представителите в Регионалния съвет за развитие, стана ясно на срещата. Това са кметовете на Стара Загора, Казанлък, Раднево и Мъглиж.

На заседанието бе представен проект, по който Областна администрация е бенефициент - "Европейско сътрудничество чрез мобилност за успешно професионално развитие". Проектът е по Програма "Учене през целия живот", Секторна програма "Леонардо да Винчи".

Продължителността на проекта е 12 месеца, стойността му е 22 828 евро и ще се реализира в партньорство с Международна Фондация за Ибероамерика за Публична Администрация и Политики (FIIAPP).

Основната цел на проекта е „кадрово укрепване и усъвършенстване на професионалните компетенции на ползвателите от Областна администрация и Областния съвет за развитие, чрез продължаващо обучение, посредством запознаване с иновативни подходи и методики в контекста на утвърдени европейски практики в сферата на регионалното развитие, прилагани в Испания".