Новият кмет: Обещавам промяна на старозагорци!
Новият кмет: Обещавам промяна на старозагорци! / Снимка:Общински пресцентър
Точно в 11.30 новоизбраният кмет на Стара Загора проф.Светлин Танчев положи клетва пред общинските съветници и областния управител Мария Нейкова.

С литийно шествие от храма “Свети Николай” старозагорският митрополит Галактион въведе проф.Танчев в общината. Видимо развълнуван, новият кмет сподели, че в живота на всеки човек и на всеки град има паметни мигове. “За мен е чест да положа клетва, ден след като се навършиха 180 години от рождението на първия кмет на Стара Загора дядо Петко Славейков”, заяви проф.Танчев.Той благодари на всички жители на общината, които гласуваха за неговата кандидатура и за обещаната от партия ГЕРБ промяна.

Митрополит Галактион дари новия градоначалник с икона на Св.Георги Победоносец и припомни, че архиереите на Стара Загора също очакват промяна от новата управа на града.

Гост на церемонията беше и областният управител Мария Нейкова. Тя пожела на новия кмет много здраве, енергия да ръководи един от най-проспериращите градове в България, мъдрост, за да спазва законите и конституцията на страната, и да не забравя, че трябва да бъде кмет на всички старозагорци.

Веднага след полагането на клетва, проф.Светлин Танчев беше въведен в кметския кабинет. Там го очакваше неговият предшественик д-р Евгений Желев, за да му предаде символите на местната власт. Думите на бившия и настоящия градоначалник в кметския кабинет чуйте в звуковите файлове.

Предаването на властта завърши на чаша шампанско. След наздравицата областният управител, новият и старият градоначалник се оттеглиха в кметския кабинет, за да обсъдят най-спешните проблеми, които стоят пред община Стара Загора.

Очаква се проф.Светлин Танчев ще представи своя управленски екип, веднага след завръщането си от Страсбург. Той ще гостува във френския град от 10 до 13 декември по покана на евродепутатите от партия ГЕРБ.