Нови купи и медали за старозагорски таекуондо клуб
Нови купи и медали за старозагорски таекуондо клуб / netinfo

С общо 21 медала се завърнаха от поредните си две участия в международни турнири състезателите на старозагорският таекуондо клуб „Августа".

Домакин на първата проява бе софийската зала „Фестивална". Там старозагорци са участвали с 32-а свои състезатели. „Този турнир е международен, той се провежда за втора поредна година. Участваха 41 отбора от 5 страни.

Ние участвахме само във възрастова група деца и кадети, т.е от 7 до 14 години", обясни треньорът Георги Господинов.

Старозагорският тим печели общо 20 медала - 5 златни, 8 сребърни и 7 бронзови и златната купа за първо място отборно в клас А. „Това са състезатели, които са напреднали. При тях са разрешени удари в главата и свободен контакт. Клас Б са начинаещите, на които са позволени само удари в тялото", обясни Георги Господинов.

На турнира са участвали общо 450 състезатели. „Това го прави една от най-масовите прояви на Балканите", допълни наставникът на старозагорските таекуондисти.

Във втората международна проява - турнирът „Скопие трофи" старозагорският клуб е участвал само с един състезател - Павел Бояджиев в категория до 30 кг при децата. Бояджиев печели златния медал след два поредни успеха.

В събота състезателите на клуб „Августа" ще се включат в благотворителното масово бягане в Стара Загора, а на 22 ноември им предстои участие на турнир в Белград.