Нови 560 безработни в Стара Загора
Нови 560 безработни в Стара Загора / netinfo
Териториалните поделения на Агенцията по заетостта – бюрата по труда набират заявки за обучения и заетост на безработни лица с трайни увреждания.

Новите възможности са по проект „Обучения и заетост за младите хора” – за лица до 29 години включително и по проект „Обучения и заетост” – за  лица над 29 години. Те се реализират с финансовата подкрепа на Европейския социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 (ОП РЧР).

Със средства от ОП РЧР ще бъдат поети възнагражденията съгласно минималния осигурителен доход за съответната основна икономическа дейност и осигурителните вноски на наетите от тях по проектите за 24 месеца. Ако работодателите задържат служителя/служителите 6 месеца след този срок, ще им бъде даден еднократно допълнителен бонус от 6 минимални работни заплати, установени за страната.

Заетостта на безработните лица с трайни увреждания  ще може да се предшества от професионално обучение и/или обучение за придобиване на ключова компетентност с ваучери според изискванията на заявката и след одобрение на кандидата.