Николай Тонев сяда пак на кметския стол
Николай Тонев сяда пак на кметския стол / DarikNews.bg/архив

Николай Тонев ще седне отново на кметския стол в понеделник, след като днес съдът в Стара Загора го възстанови на поста.
Определението на магистратите е въз основа на постановление на Пловдивската окръжна прокуратура, с което тя отмени наложената му мярка "отстраняване от длъжност". Причина за отмяната е отпадналата необходимост от нея и предстоящото изтичане на законовия двегодишен срок за действието й.

Тонев бе отстранен от длъжност през есента на 2009 г., след като срещу него бе образувано следствено дело. Обвиняем е за 9 престъпления, сред които и за ръководене на организирана престъпна група. Като нейни членове обвиняеми са още девет длъжностни лица. Сред тях са зам.-кметът Пламен Бараков и секретарят на общината Пенчо Стоянов.

Въпреки обвиненията Тонев обяви, че смята да се кандидатира за трети мандат. Тепърва ще стане ясно дали ще участва в изборите като независим или като издигнат от определена политическа формация. От ОбС на БСП в Гълъбово вече обявиха, че ще подкрепят Тонев на местните избори.