население на Казанлък
население на Казанлък / Община Казанлък
Населението на Казанлък се е увеличило, сочат данни на Националния статистически институт (НСИ). Според Института през изминалата 2018 година града на розите е нараснал с повече от 260 души.
 
„Това е един добър показател за икономическото развитие на региона и не само. През изминалите седем години успяхме значително да подобрим инфраструктурата не само в града, но и в населените места в общината. Реновирахме и изградихме междублокови пространства със зони за отдих, кръгови кръстовища, положихме асфалтова настилка по не малко улици и др. Едни от най-значителните неща, зад които стои много труд, бяха ремонтите на детските заведения и училищата на територията на общината. По-голямата част от тези заведения бяха изцяло реновирани, за да може да задържим младите семейства да образоват децата си там, където живеят“, коментира данните на НСИ кметът на Казанлък Галина Стоянова.

Според НСИ Казанлък се нарежда на второ място сред градовете, които не са областни центрове, но са с най-голямо увеличение на населението за миналата година. Преди Града на розите е морският Несебър, чиито жители към края на 2018 г. са били с 334 повече. След Казанлък се нареждат Симеоновград със 193 души повече и Крумовград със 146.