документи
документи / Dariknews.bg, архив
407 решения  приел Общинският съвет на Стара Загора за първите шест месеца на годината. Пред Административен съд Стара Загора са оспорени  две от тях. Едно от тях е съгласие за дарение на имот – частна общинска собственост на Старозагорската Света Митрополия, а към  не е постановено окончателно решение по спора.

През отчетния период са отправени 20 питания и 10 искания към Кмета на Общината, като на пет е даден устен отговор, а на 15 – писмен.

Юлското заседание на местния парламент започва в 9 часа. В проекта за дневен ред са включени Правилник за изменение и допълнение на Правилник за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция на съпрузи и лица, живеещи на съпружески начала, с репродуктивни проблеми на територията на Община Стара Загора на второ четене, Проект на Наредба за допълнение на Наредбата за наградите и отличията на Община Стара Загора на първо четене, Актуализирана бюджетна прогноза за местните дейности на Община Стара     Загора за периода 2019 - 2021 година, Даване на съгласие за издаване на разрешително за водовземане от минерална вода на „Мини Марица изток“ ЕАД от находище за минерална вода „Старозагорски минерални бани“, Финансиране на неспециализирани паралелки с брой ученици под нормативно определения минимален брой в училищата  в  Община Стара Загора за учебната 2018/2019 г.