/ Снимка: Дарик, архив
На 28 април, около 20:25 часа, в Казанлък, по ул. "Надканижа", до кръстовището с ул. "Петрова нива" се е движел "БМВ", управляван от 22-годишен мъж и 23-годишен пътник, двамата от Казанлък.

Мъж е в болница след верижна катастрофа

При движение с несъобразена със състоянието на пътя скорост, водачът губи управлението над автомобила, излиза от пътното платно в дясно от посока на движение и се блъска последователно в паркиран микробус "Фиат Дукато" и паркиран микробус "Ситроен", който бус се привежда в движение и се блъска в метална врата на автосервиз, находящ се на ул. "Петрова нива", след което се удря и в паркирания вътре в автосервиза "Фиат Уно", който на свой ред се привежда в движение и се удря в дървена врата пред него.

Верижна катастрофа на пътя Русе-Бяла, има пострадали

Водачът и пътника са откарани във ФСМП в Казанлък в тежко състояние, където около 22:00 часа на същата дата, 23-годишния пътник е починал в следствие на получени тежки вътрешни травми и фрактури. Водачът е откаран в МБАЛ "Проф. Д-р Стоян Киркович" в Стара Загора с фрактура на черепа и две счупени ребра, с опасност за живота.

Изпробван е за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 0,08 промила. Образувано е досъдебно производство.
ОД на МВР-Стара Загора