“Мини-Марица-изток”- с грижа за здравето на работниците
“Мини-Марица-изток”- с грижа за здравето на работниците / netinfo
От началото на годината в „Мини Марица-изток”ЕАД стартира Програма за здравна рехабилитация на работещите в Дружеството.

Програмата дава възможност на всеки работник и служител да премине през 5-дневен възстановителен курс, като разходите за това са изцяло за сметка на работодателя.

Рехабилитационните процедури се извършват в две от базите на Дружеството – на Старозагорските минерални бани и от месец април във Велинград. Капацитетът на двете бази е общо 200 човека на седмица.

40 са процедурите,които са предвидени в рехабилитационния пакет: водни, магнитни, масажни, топлинни. Между тях са и новости в тази област като хидромасажна капсула, кислородна капсула, лимфодренаж, хидроколоноскоп, инфрачервена камера, детоксикатор.

Възстановителните процедури са индивидуални и се назначават от лекаря на екипа в зависимост от конкретните здравословни проблеми на всеки и конкретните условия на работното място. През летния сезон ще се използват максимално и възможностите на спортната база и плувния басейн, ще се организират походи и велопоходи.

Две смени от работници и служители вече преминаха през рехабилитации.