Международен конкурс за проекта Севтополис? Дамянов не бил от ГЕРБ, а независим
Международен конкурс за проекта Севтополис? Дамянов не бил от ГЕРБ, а независим / Д.Бобева
До няколко месеца общината в Казанлък ще обяви международен конкурс за инвеститори, които да започнат реализацията на проекта “Севтополис”. Това съобщи пред журналисти кметът на Казанлък Стефан Дамянов.

Според него това бил един от най- крупните за страната ни проекти, част от “Долината на тракийските царе“.

Дамянов заяви това след сред среща с членовете на НДСВ в Казанлък, които на свое събрание официално и единодушно подкрепиха неговата кандидатура за втори мандат.

Според депутата от НДСВ доцент Атанас Щерев, “дори НДС да няма нито един общински съветник в местния парламент на Казанлък, ние ще сме победители, ако стане проекта “Севтополис”.

Щерев допълни, че реална била подкрепата на НДСВ-лидерите за този проект, тъй като ”много хора не разбират, че кметството и правителството не могат да увеличат доходите им, но могат да създадат инфраструктура, която да направи това”.

Основен мотив за НДСВ-подкрепата за Стефан Дамянов е факта, че той “не се плаши от реализацията на крупни проекти” и чрез газификацията на града показал това.

Самият Стефан Дамянов заяви пред журналисти, че идната седмица- 22-ри август ще обяви кандидатурата си като независим кандидат за кмет на Казанлък, издигнат от Инициативен комитет с подкрепата на партии и сдружения от избирателния район.

Дамянов отрече информациите, че е кандидат за кмет от партия ГЕРБ, с мотива, че това не отговаря на истината и трябвало да бъде питан самият той.

Миналата седмица на събрание на казанлъшката структура на ГЕРБ настоящият градоначалник на Казанлък бе номиниран на първа позиция сред кандидатите за кмет на партията.

Преди три дни кандидатурата му официлано бе обявена като кандидатура на партия ГЕРБ от неформалния лидер на партията кметът на София Бойко Борисов.