Майка на първокласник: Спорна и усмихната учебна година
Майка на първокласник: Спорна и усмихната учебна година / Sofia Photo Agency, архив
Майка на първокласник: Спорна и усмихната учебна година
89685
Майка на първокласник: Спорна и усмихната учебна година
  • Майка на първокласник: Спорна и усмихната учебна година

18 000 ученици, от които 1 579 първокласници в община Стара Загора тръгват на училище. Тържествата започнаха в 9 часа, в деня, който се повтаря всяка година, но вълненията винаги са нови. Най-развълнувани разбира се са първолаците и техните родители.

За Донка Колева от Стара Загора и нейната дъщеря Диляна първият учебен ден е свързан с много очаквания. И двете си пожелават те да са оправадани в края на учебната 2016/2017 година, която след 25 години започна и с нов училищен закон.

Диляна вече прекрачи прага на Шесто основно училище „Свети Никола". Изпращам я по-скоро подготвена, но съм далеч от мисълта, че ще й бъде скучно в часовете, защото и тя като своите връстници е любопитна, споделя майката на първолака и не крие, че е впечатлена от учителката на детето си. „На родителската среща г-жа Димова ни каза-искам да знаете, че каквото и да се случи през следващите четири години, вашите деца ще бъдат обичани. Това беше най-прекият път до нас, родителите. И тя го достигна".

Колко струва един първокласник, каква е чисто човешката цена, която плащат родителите и справиха ли се те с електронната система за прием в първи клас, чуйте в прикачения звуков файл.

Лека, спорна и изпълнена с повече смях и усмивки отколкото със сълзи и тревоги да бъде новата учебна година. Това пожела Донка Колева на всички първолаци в ефира на Дарик радио Стара Загора.