есе
есе / netinfo
Конкурс за есе и рисунка за учениците от Старозагорска област, обявяват Районен съд - Стара Загора съвместно с Адвокатска колегия гр.Стара Загора, ЧСИ Иван Стръмски, ЧСИ Гергана Илчева, Юридически факултет при Бургаски свободен университет с подкрепата на Регионалното управление на образованието – Стара Загора.

Участниците се състезават в две категории:
-от четвърти до девети клас - конкурс за есе или рисунка на тема "140 години от приемането на Търновската конституция. Българското възраждане. Райна княгиня – първият знаменосец на свободна България. Значението на символите „Свобода или смърт“, извезани на знамето и ценностите, които възпитават"

-от десети до дванайсти клас - конкурс за есе или рисунка на тема "140 години от приемането на Търновската конституция. Българското възраждане – ценностите, които създава и значението им за съвременна България. Зачитането на законите, като морален избор".
Участниците могат да подават своите есета на електронен адрес konkurs@rs-stz.bg , а рисунките могат да се подават в регистратурата на РС - Стара Загора в съдебната палата или да се изпращат на адрес: гр. Стара Загора, Бул. М.М. Кусев 33 - Районен съд – Стара Загора.
Заедно с творбите участниците трябва да посочат и контакт за обратна връзка, както и класа и училището, в което учат.

Крайна дата за подаване на творбите е 1 април. Жури от съдии от Районен съд, художници и журналисти от града ще оценяват творбите.
Обявяване на отличилите се творби и награждаване на техните автори ще се състои в сградата на Съдебната палата на  16 април  от 11:00 часа в зала № 7 /в деня на отворените врати на Районен съд – Стара Загора/ на церемония по случай 140 години от приемането на Търновската конституция.