/ iStock
Официалното откриване на празничната коледно-новогодишна програма в Казанлък ще се състои на 8 декември на централния площад "Севтополис", съобщават от пресцентъра на местната администрация. 

Програмата ще включва Коледно-новогодишна фиеста на децата на Казанлък, запалване на светлините на коледното дърво и посрещане на Дядо коледа в центъра на града, както и веселие край празничната елха с участието на Станимир Нанчев - Стенли и на вокална група "Искрица" с музикален педагог Стефка Денева. Специален гост в празничната вечер ще бъде нидерландският диджей Brooks, а вечерта ще завърши с фойерверки. 

В централната част на Казанлък вече започна поставянето на коледната украса, а със запалването на светлините на коледната елха ще грейне и цялата празнична украса в града. Традиционно в този ден на площад "Севтополис" се събират стотици жители и гости на града, а през 2022 г. по централните улици на Казанлък премина шествие от над 700 деца. Това събитие дава началото на разнообразна програма, която завършва в новогодишната нощ.