Кметът Живко Тодоров излиза на футболния терен с отбора си „Ел Галактикос
Кметът Живко Тодоров излиза на футболния терен с отбора си „Ел Галактикос / Община Стара Загора

Стара Загора отбелязва Деня на българския спорт със състезания по спортна гимнастика, вдигане на тежести, лека атлетика и футбол.

В Стара Загора продължават и срещите от четвъртото регионално издание на националния турнир Ариана Аматьорска Лига, с участието на близо 1000 аматьори футболисти. Заместник-кметът Йордан Николов откри снощи надпреварата, в която днес в 14 ч ще се включи кметът Живко Тодоров, който ще изведе на терена своя тим „Ел Галактикос", шампион на турнира за 2011 г. Финалът, който ще определи шампиона за 2012 г., е на 3 юни на уникалния мобилен стадион „Ариана Арена".

За пета поредна година Стара Загора е домакин на Открито първенство по спортна гимнастика под наслов „Гимнастика за всички", което се провежда със съдействието на Община Стара Загора.

На откриването днес в спортния комплекс „Берое" днес гл. експерт „Спортни дейности Асен Асенов приветства участниците от името на кмета Живко Тодоров. В състезанието участват деца от всички възрасти, които активно се занимават с гимнастика в различните й форми. Повече от 50 деца от Домовете за деца лишени от родителски грижи „Незабравка", „Българка" и „Теофано Попова" също демонстрират своите умения, научени по време на заниманията им по проекта „Спорт за деца в риск" на Министерството на физическото възпитание и спорта.

Участват и малките гимнастички към Общински детски център, както и всички групи за масов спорт, обясни ст. треньорът Ирина Руняшка от Спортен клуб „Спортна гимнастика".

Организаторите са подготвили и гимнастически композиции, демонстрации по уреди, изложба на рисунки на тема „Аз обичам спорта", като цялостен спортен празник за малки и големи, по случай Деня на българския спорт - 17 май.

Тази сутрин в зала „Берое" зам.-кметът Иванка Сотирова откри демонстративен турнир по вдигане на тежести „Павел Костов", в присъствието на Ген. секретар на Федерацията по вдигане на тежести Борислав Гидиков и ветерани на този спорт. Участват отбори от Асеновград, Хасково, Сливен и Сопот, както и състезатели на ЦСКА, СК „Аполон" - Стара Загора и Националния отбор по вдигане на тежести -девойки. Организатори са Община Стара Загора и Тежкоатлетически спортен клуб „Аполон" - Стара Загора.

Днес на стадион „Берое" беше даден старт и на Държавното първенство по лека атлетика в дисциплините 5000 м -10 000 м на писта. Организатор е СК по лека атлетика "Берое".