дарение
дарение / ТПП
Клиниката по инфекциозни болести на Университетската болница „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора е с изградено цялостно видеонаблюдение. Системата е от последно поколение, с цифрови камери, които записват само при движение в помещенията.

Видеонаблюдението е дарение от Граждански клуб ЛИПА и Общественият дарителски фонд в града. Неправителствените организации, към които се присъединява и Търговски-промишлена палата – Стара Загора, за пореден път се обединиха около общата кауза в подкрепа на борбата срещу коронавируса.

„Откликнахме на молбата на Клиниката за организиране на видеонаблюдение, което се оказа, че е крайно необходимо за дейността ѝ“, посочи председателят на ТПП Олег Стоилов.

Завеждащият клиниката д-р Лилия Пекова благодари на дарителите и сподели, че придобивката вече дава своите резултати, защото спестява изключително много от разхода за труд и енергия на персонала, който трябва пряко и неотклонно да следи за състоянието на пациентите.

В момента в Клиниката по инфекциозни болести в Стара Загора няма пациенти с потвърден коронавирус. Персоналът е обезпечен с необходимите защитни облекла и средства, но липсва конкретна апаратура и оборудване.

Имаме нужда от нов монитор за следене на сърдечната и дихателна дейност на пациентите, тъй като разполагаме само с един. Необходими са ни и нови перфузионни помпи, тъй като старите дефектираха“, обясни проф. д-р Пекова.