Казанлъшко момиче стана повод за нов хит на фолк дивата Райна
Казанлъшко момиче стана повод за нов хит на фолк дивата Райна / Личен архив

Именно по текста на Ивайла Тодорова, млада поетеса от Казанлък и студентка по журналистика в УНСС,  известната фолк дива прави в момента свой видеоклип за най- новата си песен- „Няколко рокли".

Ивайла признава, че се чувства щастлива в новия си път, тъй като всеки ден се среща с много хора, живее на бързи обороти, учи нови неща и обича това, което прави.
Срещата на Ивайла с певицата Райна става първоначално през Фейсбук, където текста на „Няколко рокли", писан преди година, циркулира и се споделя от стотици хора, но често без да се споменава авторката му. В един такъв, личен пост на „крадец", под който обаче Ивайла защитава авторското си право, певицата Райна се свързва с нея, с предложението да създадат музика по този текст.
Това не е първото подобно предложение, което Ивайла получава от видни представители на поп фолка, които й предлагат да напише текст по вече готова мелодия. Сега обаче било обратното.
След разговор с Райна Ивайла се съгласява, намирайки предложението за предизвикателно: именно този й стих, писан преди година, да има и своя мелодия. Не след дълго мелодията е факт и самата Райна вече споделя това в социалните мрежи.
Музиката по текста на Ивайла е писана от Митко Петров, аранжиментът е на Даниел Ганев. Вече се снима специален видеоклип на песента, което ще съпроводи появата на сингъла.
Отвъд лекциите по журналистика в УНСС и работата над вестник „Галерия", казанлъшкото талантливо момиче признава, че има все по-малко време за поезия и за себе си и все по-голямо става желанието й да издаде втора книга с поезия.

 

Ето и текста на Ивайла Тодорова, станал повод за новата песен на Райна


Имам за хвърляне няколко рокли.
Не се са вече съвсем демоде.
Нито са скъсани, нито са кофти.
Нито са евтини. Както и да е .
Имали памет тъпите дрехи.
Памет, каквато ми липсва на мен.
Сещат ме вечон, мътни ги взели,
За кофти човеци, в кофти момент.
Сещат ме как съм обичала много.
Как съм си тръгвала в два през нощта.
Как във таксита съм вила от болка.
Колко сълзи си обърсах сама.
Имам за хвърляне няколко рокли.
Нямам достатъчно място за тях.
Нямам единствено там, в гардероба.
Виж, във сърцето ми. Там ги прибрах.