Стара Загора
Стара Загора / netinfo
В периода април - май 2017 г. Националният статистически институт провежда чрез териториалните статистически бюра наблюдение „Използване на информационно-комуникационни технологии (ИКТ) в домакинствата и от лицата през 2017 година”. Изследването се провежда във всички държави - членки на ЕС по единна методология и има за цел да измери нивото на развитие на информационното общество в РБългария.  Тези данни са основен източник на информация за сравнителен анализ на използването на ИКТ в домакинствата за всички европейски страни.

В Старозагорска област наблюдението ще се проведе в 17 населени места и ще бъдат анкетирани 246 домакинства, които са включени в извадката на принципа на случаен подбор. Анкетьорите, които ще посетят домакинствата, са задължени, съгласно Закона за статистиката, да пазят в пълна тайна получената от тях информация. Всеки от анкетьорите ще се легитимира със служебна карта, издадена от Териториално статистическо бюро - Югоизток, отдел „Статистически изследвания - Стара Загора”.

Допълнителна информация относно провежданото изследване на територията на област Стара Загора може да се получи на следните служебни телефони в Териториалното статистическо бюро – Югоизток отдел „Статистически изследвания – Стара Загора”: 042/619415 и 042/619412.
Съгласно Закона за статистиката получените при анкетирането данни представляват служебна тайна и могат да се използват само за статистически цели.