ЕЙ И ЕС зарадва с подаръци деца от социално слаби семейства в Гълъбово
ЕЙ И ЕС зарадва с подаръци деца от социално слаби семейства в Гълъбово / Пресцентър

Общо 192 деца от социално слаби семейства в региона на град Гълъбово получиха топли дрехи и обувки като коледен подарък от ЕЙ И ЕС Гълъбово. Инициативата „Дървото на ангелите" е обща благотворителна кампания на компанията и нейните служители и се провежда за пета поредна година.

Тържеството, което традиционно се провежда в Информационния център на дружеството в Гълъбово, премина в празничен дух и с много усмивки. В раздаването на подаръците се включи и лично директорът на централата Рой Рийд.

Средствата за инициативата се набират чрез дарения от служителите на компанията като след това ръководството допълва необходимата сума. Тази година в офиса на компанията в София беше организиран и базар, на който бяха разпродадени картини, бижута и фигурки, изработени от децата, посещаващи часовете по изкуство под името „Работилничка за вълшебства", които се провеждат ежеседмично в Информационния център в Гълъбово.

От базара допълнително бяха събрани близо 500 лв., които също бяха използвани за „Дървото на ангелите".
Със средствата бяха закупени обувки и якета за социално слабите ученици от всичките четири основни и средни училища в община Гълъбово.

От началото на инициативата досега близо 800 деца са се радвали на коледни подаръци благодарение на съпричастността и щедростта на служителите на ЕЙ И ЕС Гълъбово и на самата компания.

ЕЙ И ЕС се включи и в коледното тържество на децата от Дневния център за деца и младежи с увреждания. Заедно с председателя на общинския съвет Янка Петрова, от името на ЕЙ И ЕС Гълъбово Евгения Попова поднесе персонален подарък на всяко едно от 14-те деца от центъра.