Едва половината търговци в старозагорско свързали касовите си апарати с НАП
Едва половината търговци в старозагорско свързали касовите си апарати с НАП / DarikNews.bg, архив

Малко над 50% от регистрираните в старозагорско търговци са свързали касовите си апарати с НАП, съобщиха от старозагорския данъчен офис две седмици преди изтичането на крайния срок.

Очакванията на част от собствениците на магазинчета за удължаване на срока ще им изиграе лоша шега в началото на април, предупредиха от там и категорично уточниха, че не се предвижда удължаване на законовия срок.

Всички търговци, независимо дали са регистрирани или не по ДДС, са длъжни да осигурят дистанционна връзка с НАП до 31 март 2012г. Същият срок важи и за газстанциите и бензиностанциите, които трябва да разполагат с монтирани нивомерни системи на резервоарите.

От НАП напомнят на собствениците, които са закупили нови каси, че следва да предствят протоколите от демонтажа на фискалната памет на старите си касови апарати в тридневен срок от датата на демонтажа. Към тях се прилагат и свидетелство за регистрация на касовия апарат, отчет по години от фискалната памет и паспорт на устройството.
Всеки заинтересован може да провери дали моделът на притежаваното фискално устройство подлежи на доработка, за да отговори на изискванията на наредбата за отчитане на продажбите или ще се наложи закупуването на нов, от интернет страницата на НАП: www.nap.bg, в „Свържете касовите си апарати с НАП". ужебен вместо фискален бон, лицата могат да подадат своя сигнал на информационния телефон на НАП: 0700 18 700 на стойността на един градски разговор.