Хората отдавна въздействат върху околната среда на Земята, но учените вече знаят, че влияем и върху близкия космос
Хората отдавна въздействат върху околната среда на Земята, но учените вече знаят, че влияем и върху близкия космос / Thinkstock/Getty Images
Възпитаници на детска градина „Ален мак“ в Стара Загора ще получат грамоти за успешното им участие в третото издание на Националните номинации „Най-големият малък приятел на природата и животните“.
 
Децата участваха в представителна изложба „Децата на България за бъдещето на Планетата“  в Народното събрание и проведоха еко урок, на който научиха  как да опазват природата и да се грижат за нея.
 
Церемонията е утре от 11:00 часа, а по време на тържеството, с цветни отпечатъци от длани ще бъде сътворена короната на „Дървото на хармонията“, което е символ на усилията за опазване на Планетата.
 
Идеята на „АФА-България“ за обединяване усилията на обществото за формиране на ново екологично мислене и поведение е подкрепяна от народните представители на Република България, със съдействието на които се провежда изложбата в Народното събрание, като заключителен етап на детския еко-форум.