/ netinfo
Нова детска площадка откриват от 10.30 часа в двора на ДГ „Светрлина“.  Ивестицията е на детското заведение,  а площадката е шеста, като с нея всички 6 групи ще имат своя собствена територия за игра в двора.

Канят старозагорци на залесителна акция

Площадката е обособена след сериозни строителни дейности оформена е изцяло с природни материали - двете нови съоръжения за игра са от акация, има библиотека от дъб, маси, пясъчникът е със специален вид много ситен пясък, настилката е и от трева, посипана с кори от дървета. В деня на откриването ще бъдат засадени и дръвчета – 10 ясена и 10 липи, спечелени от участието на „Светлина“ в съвместната кампания на Daikin и ГОРАТА.БГ - „Засаждаме бъдеще“!
 
Утре от 17.30 ч. в „Светлина“ ще празнува рожден ден един уникален Комитет - „Баболандия“ навършва 1 година! В комитета  ще бъдат приети нови членове – бабите на малчугани от първа група, те ще се закълнат със специалната клетва, а после заедно всички членове ще обсъдят и приемат програма за действие през 2019 г.
 
Комитетът „Баболандия“ бе учреден в Детска градина №10 „Светлина“ на 13 октомври миналата година. В учредяването участваха над 45 любими баби на възпитаници на детската градина. След произнасянето на клетвата, бабите от комитет „Баболандия“ минаха по червения килим и получиха своите ВИП карти, с които могат да посещават детската градина по всяко време на работния ден, да помагат на учители, деца и помощен персонал. „Баболандия“ участва в повечето прояви на възпитаниците на „Светлина“ - от създаването си до ден днешен.