ДСБ: Поведението на правителството е антибългарско
ДСБ: Поведението на правителството е антибългарско / netinfo
ДСБ настояват да получат писмото от Генералната Дирекция “Регионално развитие” към ЕК преди искания вот на недоверие .За това информира депутатът Иван Иванов. Той разясни ,че писмото ще бъде използвано от опозицията като аргумент по време на дебатите за вота .

Ден преди официалния доклад на ЕК министърът на финансите Пламен Орешарски е получил писмо, в което ясно се заявява, че се спира финансирането на всички проекти по оперативна програма “Транспорт”. Тази програма е най-силно финансирана до 2013 година.Програмата е изключително важна за страната ни”, поясни депутатът от ДСБ .

В писмото са поставени три условия, които българското правителство трябва да изпълни: нов одит на Фонд Републиканска пътна инфраструктура; спешен план за действие, в който да бъдат оповестени мерките на правителството срещу нарушенията и прочистване на администрацията. Само след изпълнението на тези условия ще се възтанови плащането от Европейския съюз, пише още в документа.

“Едва вчера министър Меглена Плугчиева заяви, че такова писмо има, но смисъла му е друг”, каза Иван Иванов.

От ДСБ определят като антибългарско поведение желанието на правителството да финансира със собствени средства проектите на ЕС .