/ Thinkstock/Getty Images
Близо 32 хиляди лева, събрани миналата година в кампания за хората останали без работа заради пандемията, са преведени по сметката на Бети от Стара Загора.

За това информират на страницата си във ФБ Сдружение „Брат за брата“. Те припомнят, че в миналогодишната акция, организирана съвместно с кмета Живко Тодоров, са се включили фирми и граждани, а събраните средствата от нея достигнаха до 350 нуждаещи се.

„Сумата, която остана след кампанията по нашата сметка беше около 31 800 лева и след съгласуване, решихме да поемем цялата сума и да помогнем на Бети! Цялата сума беше преведена и днес сутринта Бети отпътува за София“, съобщават от „Брат за брата“.

Останалата сума от около 11 800 лева са в процес на разпределяне, но от Сдружението с нестопанска цел обещават пълен отчет и информация за тяхното разпределение.

Преди няколко години Бети е заболяла от множествена склероза, като това я е обездвижило от кръста надолу. След няколко операции болестта е спряна, но Бети остава неподвижна.

Според специалисти и изследвания тя се нуждае от много активна рехабилитация и тримесечен курс със специален робот за раздвижване. Дават й голям шанс да проходи отново и да води пълноценен живот, а офертата от болница "Сердика" София е на стойност около 20 000 лева.

От „Брат за брата“ желаят на Бети  бързо възстановяване. „Лесната работа е свършена, сега трябва ти да се потрудиш и да дадеш всичко от себе си! Да покажеш характер и сила! Ние повярвахме в теб, повярвай и ти!“