компютри млади хора
компютри млади хора / iStock/Getty Images
MASTERCLASS WORK 4.0 ще се проведе в Тракийския университет. В събитието, организирано от КНСБ и висшето училище, ще участват министрите Красимир Вълчев, Деница Сачева и Десислава Танева.
 
MASTERCLASS WORK 4.0 е посветен на дигитализацията, която вече променя целия пазар на труда. Цели професии изчезват и се появяват нови, а в същото време всички млади хора преживяват прехода от студентската скамейка до работното си място.
 
Този преход може да се бъде фатален на фона на бързо променящите се технологии, които са на път да изместят човека в някои сфери на пазара на труда. Колкото по-добре са информирани хората за съвременните дигитални тенденции, толкова по-лесно ще си намерят работа и толкова по-голяма ще е ползата, както за тях и обществото като цяло.
 
Необходимо е да създадем система, при която, от една страна, образователното ниво да е колкото се може по-високо, а от друга, да не създава допълнителни проблеми при навлизане на младите хора в сферата на платения труд, обясняват организаторите.
 
Събитието ще бъде открито в 9:00 часа на 14 октомври на форума на Тракийския университет от ректора доц. д-р Добри Ярков.
 
За бъдещето на труда в ерата на дигитализацията ще говори президентът на КНСБ Плавен Димитров, министърът на образованието Красимир Вълчев за дигитализация и образование, предпоставки за промяна и възможни решения, за дигитализацията и пазарът на труда е лекцията на министъра на труда и социалната политика Деница Сачева, а за дигитализацията в земеделието-на ресорния министър Десислава Танева.