/ областна администрация Стара Загора
Делегация от Брестка област, ръководена от зам.-председателя на Бресткия областен изпълком Дмитрий Городецкий, посети Областна администрация в Стара Загора.
 
Белоруските гости бяха посрещнати от зам. областния управител Стоян Стоянов. В срещата взе участие и зам.-министърът на туризма Мария Белколева.
 
„Радвам се, че провеждаме тази среща на 6 септември – Деня на Съединението на България. Този празник е изключително важен за нас. Мисля, че има символика в това  да се видим точно на тази дата. Убеден съм, че срещата ни е знакова и че днес ще поставим началото на едно добро взаимодействие и задълбочаване на връзките между Брестка област и област Стара Загора“, заяви зам.-областният управител и запозна гостите с икономическите и културно-историческите дадености на Старозагорския регион.

Старозагорска област ще си сътрудничи с област Арагацотн в Армения 

Дмитрий Городецкий изказа дълбоката си благодарност от топлото гостоприемство, оказано им в България и подчерта, че между Старозагорска и Брестка област има много общи неща. И двата региона се развиват динамично и са водещи по икономически показатели в своите държави.
 
„Оптимист съм за бъдещото задълбочаването на отношенията между нашите две страни. Има голям потенциал както в икономическо отношение, така и по отношение на туризма и ние трябва да продължим да го развиваме“, каза той и посочи като добър пример в тази посока сключеното вече споразумение между община Чирпан и една от градските общини на град Брест, където има голяма икономическа зона. Зам.- областният председател на изпълкома сподели също, че е впечатлен от Розовата долина.
 
Зам-министър Белколева също изрази надежда, че срещите между беларуската и българската страна ще продължат. Тя обясни, че вече са водени разговори за развитие на спортния туризъм и подготовка на белоруски спортисти в нашата страна.
 
По-късно белоруските гости посетиха селскостопански предприятия от региона и три промишлени предприятия в Казанлък.  
 
Областна администрация Стара Загора