Делегация от Стара Загора на посещение в Крушевац
Делегация от Стара Загора на посещение в Крушевац / Община Стара Загора

Делегация от Община Стара Загора взе участие във възпоменателните тържествата в чест на загиналите в битката на Косово поле, които се състояха на 27 и 28 юни в побратимения град Крушевац, Република Сърбия.

През тази година тържествата съвпадат с отчитането на първата година от мандата на новото ръководство на Община Крушевац.

Делегацията от Стара Загора беше приета от кмета на Крушевац Братислав Гашич и председателя на Общинския съвет. Представителите на Общински съвет - Дарина Гайдарова и Станимир Стойчев, и на Община Стара Загора - Рени Андонова и Боян Даскалов, взеха участие в тържествена сесия на Общинския съвет, на която бяха връчени почетни отличия за заслуги в различни области.

Във вечерната служба в памет на загиналите на Косово поле и литийното шествие с поднасяне на венци пред паметника им, участва и президентът на Република Сърбия Томислав Николич.

В тържествата участваха и представителни общински делегации, както и спортни клубове от други побратимени градове в Беларус, Румъния, Италия, Словения и Босна.