/ netinfo
купуване на книжки
95648
купуване на книжки
  • купуване на книжки
Корупционните действия в Автомобилна администрация продължават. За това алармира за пореден път собственикът на автошкола в Стара Загора Митко Трайков. По думите му, "многократните арести и показни акции в ДАИ, че се справят с корупцията, е театър пред народа-арестуват ги, уволняват ги и после тихомълком ги възстановяват на работа и всичко продължава постарому. Виновните са на най-високо ниво”.
 
Организираното продаване на шофьорски книжки и осигуряването на т.нар. „данък спокойствие”, според Трайков, продължава десет години. „Вече има фирми, които правят комплексно обслужване-продават дипломи за завършено образование и шофьорски книжки.

След поредната мярка, която уж ограничава корупцията, цената се вдигна. Днес книжка се купува за около 3 000 лева ако сте български гражданин, а ако не знаете български език и бързате към Европа, цената е 5-6 000 лева”.
 
По време на българското европредседателство Митко Трайков и негови съмишленици са решени отново да повдигнат този въпрос в медиите. „Ако за пореден път се опитат да накажат тези, които се борим с корупцията, сме готови да стигнем и до протестни действия. Останахме малко, единици сме, но сме решени да доведем борбата докрай”, категоричен е Митко Трайков. Идеята била Европа да разбере какво се върши в България. 
 
Цялото интервю със собственика на автошкола в Стара Загора Митко Трайков чуйте в прикачения звуков файл.