Членове на Атака изключиха свой лидер, друг напуска сам
Членове на Атака изключиха свой лидер, друг напуска сам / netinfo

Да бъдат изключени от местната организация на партия "Атака" в Казанлък - лидерът й Драгомил Иванов и неговия съратник- свещеникът от православен храм "Свети пророк Илия" Кольо Георгиев.
Това решение взеха 31 от 32-мата присъстващи на проведеното Общо събрание на местната структура.

И двамата изключени са бивши общински съветници от "Атака" от касирания през март от ВАС състав на Общински съвет в Казанлък.
            За мотивите на съпартийците на Иванов и Георгиев относно взетата крайна мярка днес е уведомен лично и лидерът на партията Волен Сидеров.
           Нарушаване на Устава на партията, уронване на нейния престиж и саботиране дейността на организацията, нежелание на председателя да събира на редовни събрания местната структура, са сред посочените доводи на членовете на местната структура за взетото крайно решение.

        Вече пети месец на практика атакистите на заседават, нямат и клубна база,.
За последен път местната структура е заседавала на 6-ти януари тази година.
Липсата на клубна база, самостоятелното и еднолично редене на партийната листа с кандидат за съветници , липсата на лице на партията в касирания общински съвет и практическото съглашателството с ДПС, отстъплението от зам. кметското място, в полза на ДПС , са другите посочени от съпартийците на Драгомил Иванов прегрешения.

     “Няма друга "Атака", няма такова събрание.Искайте им пълномощно на тези, които са взели решение за изключване”., заяви за "Дарик"изключеният лидер.
По информация на "Дарик" днес Драгомил Иванов е получил пълномощно от координатора на "Атака" за Казанлък и се очаква до ден да регистрира своя листа в ОИК -Казанлък с кандидати за общински съветници за предстоящите на 21-ви юни местни избори. Крайният срок за това изтича на 21-ви май.

       Това няма да е листата на партия "Атака", заявиха на пресконференция късно тази вечер недоволните съпартици на Иванов. Според тях имало "партия "Атака" и петима души".
Несъгласните с действията на Иванов и неговите покровители от София са категорични, че няма да участват в предизборната кампания и дори ще водят анти-такава.

       Междувременно заради разногласията в местната структура напускането й тази вечер обяви д-р Димитър Бяндов, досегашен член на местното ръководство.
"Не ми е тук мястото и не желая да си петня името", заяви той.