Млади изпълнители от Казанлък ще вземат участие в благотворителен концерт в Народно читалище „Искра – 1860“. Това съобщи пред журналисти победителката в конкурса „Царица Роза 2022“ Белослава Желева, която е организатор на инициативата. Събитието ще се състои на 13 септември от 18:00 часа. В него ще участват Балетен танцов център „Грация“, групите „Октава“ и “Desire Band”, спортен клуб по художествена гимнастика „Розова Долина“ и Елвира Илчева, а водещи са Белослава Желева и Лъчезар Йорданов. 

Фондацията, за която ще бъдат дарени събраните средства, се казва „Готови за успех“. Тя предоставя стипендии за ученици, които са живели в домове или са лишени от родителски грижи и няма кой да заплати за висшето им образование, обясни Желева. „Почувствах темата много близка до себе си, защото аз самата предстои да бъда студентка и до момента не съм знаела колко скъпо може да бъде образованието. Според мен инициативата е много добра и искрено се надявам да можем да помогнем на някой млад и амбициозен човек да се реализира“, коментира тя.

Вицепрезидентът короняса Царица Роза 2022 в Казанлък (СНИМКИ/ВИДЕО)

Белослава Желева разказа, че идеята се е родила в училище по време на часовете по предмета „Гражданско образование“. „Моят преподавател Стелиан Славов беше задал задача на всички да направим нещо за нашия град. Много съученици организираха благотворителни инициативи, но покрай конкурса и изпитите, аз нямах необходимото време. Сега дойде моментът и моята инициатива да се осъществи“, посочи Желева. 

Младият пианист от група „Октава“ Виктор Владков, който е носител на редица награди от множество конкурси, коментира, че всички участници се опитват да поднесат изпълненията си по възможно най-добрия начин. „Музиката е перфектен повод за подобна кауза, всички сме много вдъхновени и организираме участието с огромно желание“, посочи той. 
БТА